FOTO:

FOTO:
http://picasaweb.google.it/assomoldave/SOLIDARIETA

Zece camioane cu ajutor umanitar din România a ajuns astăzi în satul Obileni.

Zece camioane din România cu 200 tone de ajutor umanitar pentru sinistraţi a ajuns astăzi în satul Obileni, din raionul Hînceşti. Ajutorul umanitar va fi depozitat la Fabrica de conserve din Obileni şi constă din 110 tone de grîu, 60 tone – de făină albă şi 30 tone de ulei de floarea soarelui. Produsele vor fi repartizate sinistraţilor din Măcăreşti, raionul Ungheni; Obileni, Nemţeni, Cotul Morii, r-ul Hînceşti; Stoianovca, Antoneşti, Goteşti, Ţiganca din raionul Cantemir. În total, 2863 de sinistraţi vor beneficia de ajutorul umanitar. Fiecare sinistrat va primi, în dependenţă de numărul persoanelor din familie, aproximativ 38 kg de grîu, 21 kg de făină şi 11 litri de ulei.
Cu această ocazie, Preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, a efectuat o vizită în satul Obileni.
În cadrul vizitei, Mihai Ghimpu a mulţumit României pentru ajutorul acordat şi a accentuat că acest sprijin nu reprezintă o acţiune politică, menţionînd că “pe 5 septembrie va avea loc doar referendumul pentru modificarea articolului 78 din Constituţie, şi nu alegeri parlamentare sau prezidenţiale”.
De asemenea, Preşedintele interimar a efectuat o vizită în satul Nemţeni, pe şantierul de construcţie a caselor pentru sinistraţi. Anterior, România a mai acordat un ajutor material Republicii Moldova, oferind materiale de construcţie pentru refacerea a 750 de case afectate de inundaţii, informează MOLDPRES.

Nessun commento:

Posta un commento