FOTO:

FOTO:
http://picasaweb.google.it/assomoldave/SOLIDARIETA

Lucru de mântuială la Cotul Morii.

Pereţi cu mucegai, praguri şi uşi deteriorate. Aşa arată acum unele case de la Cotul Morii, un sat din raionul Hînceşti construit din temelii pentru sinistraţii din vara trecută. Oamenii spun că multe lucrări au fost făcute de mântuială pentru că Executivul a grăbit muncitorii să încheie construcţiile în termeni restrânşi şi a uitat de respectarea tehnologiilor.
Iarna a scos la iveală toate defectele de pe şantierul de la Cotul Morii. Abia acum oamenii îşi amintesc că unele praguri şi trotuare au fost turnate pe temperaturi scăzute, iar casele au crescut ca ciupercile după ploaie, contrar tuturor tehnologiilor de construcţie.
"Mortarul s-a turnat, dar pe parcursul nopţii au fost temperatura joasă până la minus 6 minus 10 grade şi clar că el trebuia să sufere". Şi unele din ele se macină", a declarat Ion Dumitru, paznic de şantier.

Uşile sunt o altă problemă. Aceste au trebuit să se umfle de umezeală ca muncitorii să-şi dea seama că nu sunt bune decât pentru interior. Solicitat de Publika TV, Ministrul Construcţiilor a declarat că firmele care au ridicat casele vor trebui să-şi repare gafele din banii lor.
”Asta şi vă spun, nu sunt finisate lucrările şi tot ce va fi depistat când va lucra comisia, va fi din contul companiilor de construcţii, simplu ca doi lei” a declarat ministrul Construcţiilor, Marcel Răducan.

 Articol de PUBLIKA TV ,

Nessun commento:

Posta un commento