FOTO:

FOTO:
http://picasaweb.google.it/assomoldave/SOLIDARIETA

Guvernul a decis să acorde câte jumătate de tonă de cărbune pentru fiecare familie sinistrată.

Fiecare familie sinistrată va primi câte o jumătate de tonă de cărbune. Guvernul a luat această decizie în şedinţa de azi, care ar putea fi ultima până la anticipatele din noiembrie. Asta dacă joi Curtea Constituţională va spune că membrii Executivului incluşi pe listele electorale trebuie să-şi suspende activitatea pe durata campaniei, aşa cum prevede Codul Electoral.Autorităţile promit că primii sinistraţi vor putea intra în noile lor case pe 5 noiembrie. Oficialii îi grăbesc pe antreprenori să termine cât mai repede lucrările, pe când specialiştii spun că importantă este calitatea acestora. Oricum, însă, în primele zile ale lunii viitoare, de noi locuinţe vor putea beneficia cel mult 10 familii din satele afectate de inundaţii. Anunţul a fost făcut în emisiunea Publika Report de viceministrul Construcţiilor, Anatolie Zolotco.

Chiar dacă afară e frig, activitatea pe şantierul de construcţii continuă. Specialiştii susţin că noile tehnologii le permit realizarea lucrărilor chiar şi la temperaturi negative. 

Experţii sunt sceptici în ceea ce priveşte promisiunea autorităţilor. Ei cred că vor fi sinistraţi care se vor putea bucura de noile lor case abia în primăvară.
Autorităţile îi avertizează pe antreprenori că vor fi penalizaţi, în cazul în care nu vor reuşi să dea gata toate cele peste 700 de case în termenul prestabilit. Totodată, pe şantier mai sunt necesari încă cel puţin 700 de muncitori, pe lângă cei 1300 care lucrează în prezent.
PUBLIKA TV

Nessun commento:

Posta un commento