FOTO:

FOTO:
http://picasaweb.google.it/assomoldave/SOLIDARIETA

GUVERNUL VA ALOCA 9,5 MIL. LEI PENTRU LICHIDAREA CONSECINŢELOR INUNDAŢIILOR.

GUVERNUL VA ALOCA 9,5 MIL. LEI PENTRU LICHIDAREA CONSECINŢELOR INUNDAŢIILOR

Guvernul va aloca încă 9,5 mil. lei pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor din vara acestui an. Decizia a fost luată marţi de către Comisia naţională pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor.

După cum relatează INFOTAG, premierul Vladimir Filat a menţionat marţi în cadrul unui briefing că 763 mii lei vor fi alocate pentru recuperarea prejudiciului material pentru 16 familii, care au preferat ca în locul caselor să primească bani.
„Sinistraţii vor putea primi aceşti bani chiar astăzi”, a dat asigurări premierul.
Potrivit lui, 163 de proprietari de teren, pe care sînt construite casele pentru sinistraţi vor primi compensaţii. În acest scop sînt prevăzute 912 mii lei.
„Totodată, 16 familii vor primi cîte 80 mii lei opentru restabilirea imobilelor. 5974 gospodării vor primi ajutor în legătură cu faptul că în rezultatul inundaţiilor culturile lor au avut de suferit. În total, în urma inundaţiilor au avut de suferit 5289 ha de culturi. Pentru fiecare hectar va fi acordat cîte 1 mil. lei. 2,5 mil. lei sînt prevăzute pentru achitarea serviciilor cadastrale”, a spus Filat.
 http://www.infoportal.md/

Nessun commento:

Posta un commento