FOTO:

FOTO:
http://picasaweb.google.it/assomoldave/SOLIDARIETA

Puhoaiele inghit casele. Carabinierii salveaza pana si un caine.

Barajul din zona satului Nemteni a cedat noaptea trecuta si in doar jumatate de ora apele Prutului au inghitit circa 170 de case din satul Nemteni, raionul Hancesti. Situatia este dramatica si in satul Cotul Morii. Viiturile se indreapta spre lunca satului, iar daca digul va ceda, mai multe case vor fi inundate.Mihai Harabagiu, seful Departamentului Situatii Exceptionale, a spus ca in seara zilei de ieri, situatia era stabila, iar pericol de revarsare nu exista.Noaptea insa lucrurile au luat o alta intorsatura. Pentru ajutorarea sinistratilor avem implicati 60 de ostasi si in scurt timp inca 60 vor veni la fata locului”, a explicat Harabagiu.
Premierul Vlad Filat a fost, dis-de-dimineata, in aceste localitati, a discutat cu sinistratii si a cerut mobilizarea tuturor fortelor pentru ajutorarea lor. Acestia urmeaza sa fie asigurati cu locuri de cazare si produse alimentare, precum si cu lucruri de prima necesitate.“Va rog sa ma anuntati de ce aveti nevoie, produse alimentare, haine, combustibil. Va vom oferit tot ce este necesar. Vom identifica resursele necesare pentru a ajuta familiile ramase fara case. Guvernul va veni cu tot ajutorul necesar”, a spus premierul.
Totodata, Filat a cerut ca ceilalti locuitori ai satului Nemteni sa fie preintampinati de pericolul inundatiilor si sa fie ajutati la evacuare.
Autoritatile locale au spus ca multi dintre oamenii din satului Cotul Morii refuza sa-si paraseasca locuintele. O parte dintre ei vor sta la spitalul din localitate, iar altii pleaca la rudele din satele vecine.
http://www.stireazilei.md/c-0-4444,-VIDEO-Puhoaiele-inghit-casele-Carabinierii-salveaza-pana-si-un-caine

Nessun commento:

Posta un commento