FOTO:

FOTO:
http://picasaweb.google.it/assomoldave/SOLIDARIETA

10 MLN $ de la Banca Mondiala ca sa luptam cu dezastrele climaterice.


















Consiliul de Directori al Bancii Mondiale a aprobat un credit pentru Republica Moldova, in valoare de 10 milioane de dolari.
Banii sunt oferiti in cadrul proiectului “Managementul dezastrelor si riscurilor climatice in Moldova” si vor contribui la reducerea si prevenirea calamitatilor naturale.
Astfel, proiectul vizeaza reducerea riscurilor tarii noastre la dezastrele climatice, in special, in sectorul agrar, si diminuarea vulnerabilitatii economice la secete, inundatii, dar si alte socuri naturale.
Pentru aceasta se propune monitorizarea vremii si emiterea avertismentelor timpurii cu privire la riscurile legate de vreme, gestionarea si coordonarea raspunsului la dezastrele naturale, precum si suport sinistratilor, in special, fermierilor.
”Seceta din 2007, inundatiile din 2008 si cele din acest an confirma necesitatea imperativa a unor actiuni in vederea diminuarii impactului calamitatilor naturale asupra oamenilor si economiei Moldovei. Banca Mondiala este dispusa sa echipeze tara in vederea unei mai bune pregatiri si a unui raspuns mai eficient in fata calamitatilor naturale, inclusiv prin consolidarea capacitatii nationale de prognozare a starii vremii”, a spus Melanie Marlett, manager de tara al Bancii Mondiale pentru Republica Moldova.
Proiectul va fi implementat timp de 4 ani, iar creditul va fi acordat cu o perioada de gratie de 10 ani.

Nessun commento:

Posta un commento