FOTO:

FOTO:
http://picasaweb.google.it/assomoldave/SOLIDARIETA
40 de case donate pentru sinistraţii din Cotul Morii.

Reprezentanţii unei Asociaţiei vor construi, cu titlu de donaţie, 40 de case pentru sinistraţii din localitatea Cotul Morii.
Angela King, director executiv al Asociaţiei obşteşti „Concordia”, a declarat că totul este pregătit pentru demararea lucrărilor de construcţie. Ea a prezentat proiectele caselor cu 1-2-3 odăi, menţionând că acestea vor fi construite în decurs de 90 de zile.
Totodată, Asociaţia „Concordia” examinează posibilitatea construirii altor 40 de case, pe un şantier prevăzut în total pentru 96 de case.
Prim-ministrul Vlad Filat a mulţumit pentru disponibilitatea de a ajuta sinistraţii din Republica Moldova, ce au avut de suferit de pe urma inundaţiilor. Premierul a precizat că toate lucrările de geodezie şi de pregătire a şantierului sînt deja finisate şi a menţionat că Guvernul este interesat în demarare cît mai urgentă a construcţiilor.
Fundaţia austriacă „Concordia”, fondată de părintele George Sporschell, şi-a început activitatea în Republica Moldova în anul 2004. Până în prezent au fost desfăşurate mai multe proiecte sociale, create case de copii, cantine şi centre sociale pentru bătrâni. Până la sfârşitul anului se intenţionează construcţia altor 11 centre sociale şi a 40 de cantine pentru persoanele nevoiaşe.  SursaPolitik
http://www.infoportal.md/presa/135150
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fundația ”Viorica Nagacevschi” a donat haine, rechizite şcolare şi jucării familiilor defavorizate.

Fericire, împlinire, bucurie şi o nespusă dorinţă de a merge mai departe sunt sentimentele pe care le-au trăit 16 copii, atunci când au primit în dar haine, jucării, câte un costum şcolar şi câte o geantă plină cu rechizite şcolare.Fundația ”Viorica Nagacevschi” în colaborare cu Berlizzo Group au făcut aceste donaţii după ce au realizat o campanie socială, timp de o lună, unde au colectat haine "de care te-ai plictisit" şi jucăii.Preşedintele Fundaţiei, textiera Viorica Nagacevschi, a menţionat că e trist să venim în ajutor doar în momentele grele. "Ce poate fi mai durabil decât piatra pe care se zideşte o cetate şi tot aurul din lume: speranţa şi omenia. Sunt sigură că sunt foarte mulţi oameni harnici şi darnici pe care se sprijină societatea noastră. Iar atunci când cineva ajunge în pragul disperării, cei care sunt mai puternici întind o mână de ajutor care poate fi vitală pentru cei care au ajuns în dificultate".Directoarea Berlizzo Group, Otilia Drăguţanu a declarat că a fost profund emoționată de situaţia familiilor aflaţi în dificultate şi a acceptat cu plăcere să se implice în acest proiect. "Am crezut de la început că este o idee foarte bună de a ajuta aceşti copii, cu atât mai mult că fiecare are acasă haine pe care nu le mai foloseşte, dar cineva are nevoie de ele. Cred că este ceva interesant de a te implica şi de a face lucruri frumoase şi utile, de a aduce un zâmbet pe buzele oamenilor".
Prezentă la eveniment, Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a specificat că această campanie este un exemplu demn de urmat "noi, trebuie să fim mai uniţi şi să ajutăm aproapele nostru".Emoţionaţi, copiii au mulțumit organizatorilor pentru fericirea de care au avut parte, menționând că sunt puțini oameni care mai fac acte de caritate. ”Vă mulțumim din suflet pentru această zi minunată", au spus copiii.De asemenea, ei au dansat împreună cu Victoria Lungu şi Laurenţiu Popescu, au cântat împreună cu Adrian Ursu şi Vitalie Dani, au ascultat piesele interpretate de surorile Osoianu şi Janet Erhan, la restaurantul hotelului Manhattan.Familiile au fost selectate împreună cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Ministerul Educaţiei care s-au îndreptat spre următoarele familii: casa de tip familial din satul Zâmbreni, Ialoveni, Cotul Morii, Nemţeni din  raionul Hînceşti, satul Bălăneşti, Nisporeni şi la Casa Republicană de Plasament a copiilor din mun. Chişinău.Fundația ”Viorica Nagacevschi” este o organizație nonguvernamentală, non-profit, apolitică, înființată în anul 2010, destinată pentru a face acțiuni de caritate.

Nessun commento:

Posta un commento