FOTO:

FOTO:
http://picasaweb.google.it/assomoldave/SOLIDARIETA
Painea NU s-a scumpit in zona sinistrata.


Preturile la paine nu au fost majorate in zonele afectate de inundatii. Este concluzia unei investigatii efectuate la indicatia premierului Vlad Filat, care a fost data in cadrul sedintei de la Nemteni din 16 august.
Astfel, autoritatile locale din raionul Hancesti au infirmat declaratiile precum ca unele magazine din satele Nemteni, Obileni si Sarateni au majorat neintemeiat pretul la produsele de panificatie.
Potrivit sefului Oficiului teritorial Hancesti al Cancelariei de Stat, Anatolie Postolache, rezultatele controalelor efectuate de catre colaboratorii de politie au demonstrat ca ultima majorare a preturilor la paine a avut loc in luna iunie 2010. Asta dupa ce s-au majorat preturile la resursele energetice.
“Actualmente, coeficientul comercial limitat la produsele de panificatie stabilit de agentii comerciali din regiune, se incadreaza in limita prevazuta, adica de pana la 10 la suta”, a spus Postolache.

Totodata, au fost efectuate controale si la producatorii finali de produse de panificatie din raionul Hancesti care, de asemenea, au demonstrat ca majorari de preturi la productia livrata agentilor economici in iulie-august nu s-au facut.
In acest sens, Guvernul face un apel catre toate institutiile si persoanele implicate sa nu admita manipulari pe seama situatiei complicate in care se afla sinistratii.
Anterior, s-a vehiculat ca unele magazine din regiune au scumpit painea cu 25-75 de bani, producatorul din raion lasand pretul neschimbat.

Nessun commento:

Posta un commento