FOTO:

FOTO:
http://picasaweb.google.it/assomoldave/SOLIDARIETA
Asistenţă pentru persoanele şi regiunile afectate de inundaţii în iulie 2010 .

 La initiativa Bisericii Romano-catolice din Republica Moldova, Departamentul său Social, Misiunea Religioasa Catolica Caritas Moldova raspunde la chemarea de a veni in ajutorul persoanelor afectate de calamitatile naturale - inundaţiile si ploile torenţiale din iunie - iulie 2010.

 
În acest scop Caritas Moldova s-a adresat la un şir de organizaţii de peste hotare pentru sprijin financiar. Pînă în prezent 10 organizaţii internaţionale donatoare şi-au oferit suportul pentru susţinerea sinistraţilor în cadrul acestui proiect, după cum urmează în urmatorul tabel:

1
Consiliul Pontifical "COR UNUM", Vatican
$30 000
2
CRS - Asociaţia Obştească „Fililala din Moldova a organizaţiei necomerciale Catholic Relief Services – United States Conference of Catholic Bishops” din SUA
$35 000
3
USAID
$35 000
4
Caritas Switrzerland
31 000 €
5
SDC - Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare
74 000 €
6
Caritas Germania
20 000 €
7
Caritas Luxembourg
25 000 €
8
Caritas Austria
20 000 €
9
Caritas Italiana
10 000 €
10
ONG "Moldova not Forgotten", Marea Britanie
2 000 €

La initiativa Excelentei Sale Anton Cosa, Episcopul Bisericii Romano-catolice din Republica Moldova la 18 iulie a.c. in toate parohiile catolice s-a organizat o colecta de bani pentru a ajuta sinistratii inundaţiilor din vara acestui an, iar colaboratorii organizaţiilor diecezane au oferit salariul pentru o zi de muncă. Astfel a fost colectata suma de 24 774 lei.
Pîna în prezent suma totală a contribuţiilor colectate constituie 253 650 Euro sau 4 033 035 lei.
Din aceasta suma colectata, Caritas Moldova planifica in urmatoarele cinci luni să acorde sinistratilor ajutoare sub forma de produse alimentare, lengerie de pat, mobilier, aparataj de uz casnic, materiale de construcţie, material semincer pentru urmatorul an agricol, consiliere psiho-socială.
Beneficiari vor fi sinistratii din raioanele Ungheni, Nisporeni, Hînceşti si Cantemir.
În acest context, Misiunea Religioasa Catolica Caritas Moldova multumeste tuturor binefăcătorilor pentru solidaritate şi sprijin financiar în desfaşurarea acestui proiect de ajutorare a sinistraţilor inundaţiilor si ploilor abundente din vara 2010.
Fiecare leu din suma adunata, credem, a fost oferit din inima, cu generozitate si gînduri bune. De aceea multumim tuturor din toata inima.
http://www.caritas.md/index.php?mod=readnews&categ=1&id=93

Nessun commento:

Posta un commento