FOTO:

FOTO:
http://picasaweb.google.it/assomoldave/SOLIDARIETA
Cu scopul de strînge mijloace pentru ajutorarea sinistraţilor din urma inundaţiilor de vară Muzeul Naţional de Artă va inaugura la 5 august o expoziţie cu vînzare a operelor de artă „Omenia ne duce la liman”.
„Vor fi prezentate lucrările meşterilor vestiţi, printre care Elena Bontea, Timofei Bătrînu, Sergiu Galben, Ghemadie Jalbă, - a  menţionat vicedirectorul muzeului Svetlana Pociumban. – Este pictură de şevalet, grafică şi artă decorativă”.Preţul exponatelor – de la 300 pînă la 1000 lei. Toţi banii adunaţi vor completa contul bancar, unde se acumulează mijloace pentru ajutorarea locuitorilor raioanelor, care au fost afectate de dezastru.
Momentele dramatice de luptă cu inundaţiile sînt descrise în fotografii, pe care de asemenea le vor vedea vizitatorii muzeului. Autorii fotografiilor sînt Iurie Focşa, Valeriu Volontir şi Mihail Vengher.
http://www.infoportal.md/presa/134990
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Organizatia din Austria Concordia va construi 40 de case pentru sinistrati.


Asociatia Concordia va construi, din contul sau, 40 de case pentru sinistratii din Nemteni.
Angela King, directorul executiv al Concordia, a declarat astazi, la o intrevedere cu premierul Vlad Filat, ca totul este pregatit pentru demararea lucrarilor de constructie. Casele cu 1, 2 sau 3 odai vor fi ridicate in 90 de zile.Membrii Asociatiei au solicitat suportul Guvernului pentru perfectarea autorizatiilor necesare si inceperea lucrarilor.Totodata, Concordia examineaza posibilitatea de a construi inca 40 de case, pe un santier pe care vor fi ridicate, in total, 96 de locuinte.Premierul a multumit pentru disponibilitatea de a ajuta sinistratii din Republica Moldova, anuntand ca santierele sunt pregatite pentru demararea lucrarilor de constructie.
Fundaţia austriaca Concordia, fondata de parintele George Sporschell, si-a inceput activitatea in Republica Moldova in anul 2004.
http://www.infoportal.md/presa/134947

Nessun commento:

Posta un commento